MARKéta

Miluje jídlo! Proto z korporátu emigrovala do gastronomie, aby se jídlu mohla věnovat na profesionální úrovni.

Několik let žila ve Florencii.

Mluví španělsky, italsky, anglicky a portugalsky.

612 KM

praha

Po letech gastronomického putování zakotvili v Praze, aby si splinili sen o vlastním podniku. Vítejte v bistru...

formigal

V letech 2012-2016 byli majiteli legendárního baru Five ve Formigalu, horském lyžařském středisku ve Španělských Pyrenejích. Joao současně pracoval ve vyhlášené restauraci Asador Borullan.

santiago

Santiago de Compostela byl cílem 795km dlouhé Svatojakubské cesty, na které se poznali.

sallent
de gallego

FIV—

ventosa

V roce 2010 se Markéta poprvé potkala s Joaem ve vesničce Ventosa ve Španělsku.

joao

Pochází z rodiny pekařů ze Sao Paola, z malého městečka Santa Cruz da Conceicao

Mluví portugalsky, španělsky a česky

Ve Španělsku pracoval 17 let v gastronomii.

nosotros

kostelní
16

víte, kdo vaří

Jsme místem, které vzniklo z lásky k vaření a cestovaní. Proto nedelegujeme každodenní provoz Bistra na jiné a sami se osobně staráme o to, aby Vám chutnalo a užili jste si příjemné posezení. Ačkoli u nás můžete ochutnat téměř celý svět, zůstáváme rodinným podnikem, kde vždy víte, kdo Vás hostí.

K16 & PIRA

Milujeme náš tradiční španělský gril a kdo z něj jednou ochutná, pochopí... Kvalitní dřevěné uhlí a ideální teplota jsou základem autentických specialit s nezaměnitelnou chutí, kterou nejde jinak napodobit. Naše sobotní brunche jsou výhradně z Pira grilu, tak přijďte a ochutnejte!

GRILL

zkoumáme světovou gastronomii

Joao s Markétou jsou neodmyslitelně spjati s poznáváním cizích zemí a kultur. To vše se zřetelně odráží v celé Kostelní 16, ale především v kuchyni. Osobní zkušenosti z cest a rozličné kulturní zázemí všech v Bistru dává základ pro rozmanitou a hravou autentickou kuchyni. Recepty, které tu vznikají jsou inspirovány chutěmi, které zažili a posbírali, aby je teď předali dál.

amamos la comida

ze zákulisí
K 16

INSIDECOR

10/11/2017

EURO

17/09/2017

hospodářské noviny

07/06/2017

PSALO SE
O NÁS